Molok blogi

Ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia jätealalta ja kiertotaloudesta.
30.11.2017 8:00
Kirjoittaja Sami Leppänen

Kierrätyssanasto - tiedä, mistä puhut!

Kun kierrätys toimii moitteettomasti, vain pieni osa jätteestä päätyy kaatopaikalle. Kierrätyksen onnistuminen onkin meidän jokaisen vastuulla, niinpä tärkeää on ensin ymmärtää, mitä siihen liittyvät termit tarkoittavat. 

Keräsimme sanaston...

Lue lisää
13.11.2017 8:00
Kirjoittaja Jenni Rahkonen

Suomalainen tuottaa elämänsä aikana 1000 kiloa tekstiilijätettä

”Kuinka monta vaatetta omistat?” projektipäällikkö Henna Knuutila kysyy yleisöltä vuoden 2017 Jätehuoltopäivillä, esitellessään tekstiilien kierrätykseen keskittyvää Telaketju-hankekokonaisuutta.

Niin. Kuinka monta vaatetta sinä omistat? Entä...

Lue lisää
21.9.2017 8:58
Kirjoittaja Harri Joki

BinSystem 500 D top - tuoteuutuus MolokDomino -jätesäiliön sisälle

Neliskulmaiseen MolokDomino -jätesäiliöön on tehty uusi, kätevä sisäsäiliö. Yhden MolokDomino  -jätesäiliön voi jakaa halutessaan uutuustuotteella vaikka kolmeen osaan. Näin taloyhtiössä tai kiinteistössä voidaan mainiosti järjestää biojätteen,...

Lue lisää
12.9.2017 11:04
Kirjoittaja Heli Rapakko

Biojäte - usein kysytyt kysymykset

Kotitalouksien sekajätteeseen joutuu edelleen paljon sellaista, mikä ei sinne kuulu. Sekajäte tuleekin taloyhtiöille aina kalliimmaksi kuin lajiteltu jäte. Niinpä oikea lajittelu säästää kaikkien rahaa ja luonnonvaroja!

Monet asiat kuitenkin...

Lue lisää
5.9.2017 7:00
Kirjoittaja Heikki Seitsonen

Mitä enemmän lajittelet, sitä vähemmän maksat

Taloyhtiölle sekajäte tulee kalliimmaksi kuin oikein lajiteltu jäte, joten huolellinen lajittelu ja kierrätys säästää taloyhtiössä paitsi luonnonvaroja, myös selvää rahaa.

Lue lisää
25.8.2017 7:45
Kirjoittaja Mervi Kailasto

Jäteastiat jatkuvasti täynnä - mitä tehdä?

Tuntuuko että jäteauto tyhjentää jäteastiat aivan liian harvoin? Syy tähän saattaa olla se, että taloyhtiössä on väkimäärään nähden liian pienet astiat, tai roska-astioiden keräyskapasiteetti on laskettu väärin.

Lue lisää
31.7.2017 8:00
Kirjoittaja Henrik Lahti

Kymmenen tyypillistä taloyhtiön jätehuolto-ongelmaa

Taloyhtiön asukkaat kohtaavat päivittäisessä arjessaan tyypillisesti hyvinkin samankaltaisia jätehuoltoon liittyviä ongelmia joka puolella Suomea: biojäteastia haisee, naapuri ei osaa lajitella, joku tuo jätepisteelle sinne kuulumatonta tavaraa,...

Lue lisää
4.7.2017 7:05

Roska-astioiden sijainti piha-alueella ei saa häiritä taloyhtiön asukkaiden elämää

Roska-astioiden sijoittelu piha-alueella on tarkkaa puuhaa. Säiliöiden etäisyys rakennuksiin on tarkastettava kunnan viranomaisilta, mutta suojaetäisyys ei silti ole ainoa asia, joka roska-astioiden sijoittelussa tulee huomioida. 

Lue lisää
21.6.2017 12:54
Kirjoittaja Teemu Lampinen

Kokosimme Jätehuolto-oppaan taloyhtiöille!

Kuulostavatko jatkuvasti liian täydet roska-astiat, haiseva biojäte tai liian tiuhaan käyvät jäteautot tutuilta ongelmilta? Onko taloyhtiösi jätetila jatkuvasti epäsiisti ja täynnä sinne kuulumatonta tavaraa? Käyvätkö lokit tai oravat...

Lue lisää
Opas taloyhtiöiden jätehuollon suunnitteluun

Uusimmat kirjoitukset

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi